• O nama
  • Restorani
  • Catering
  • Meni za dostavu
  • Galerija
  • Reference
  • Blog

IBESIBES
Menu
  • O nama
  • Restorani
  • Catering
  • Meni za dostavu
  • Galerija
  • Reference
  • Blog

Catering za posebne prilike

Catering za posebne prilike

Share this post

Proslave rođendana, Nove godine, vjerski praznici ili neki veći događaji u životu poput diplome,
vjenčanja, rođenja djeteta, napredovanja na radnom mjestu ili odlaska u penziju – sve su to događaji
koje rado slavimo sa dragim ljudima. Donosimo savjete kako da organizujete izvrsnu zabavu uz
pomoć trikova koje catering stručnjaci koriste svakodnevno. Želite li ipak pomoć stručnjaka, naš
catering tim vam je na raspolaganju, pa slobodno kliknite na Ibes.ba formular i pošaljite svoj upit.

Pravi izbor za pravu proslavu

Povratak u djetinjstvo

Babine ili Baby shower – u različitim dijelovima svijeta prinova u porodici se dočekuje na različite
načine. U našim krajevima najčešće se dolazak novog člana porodice proslavlja tek po rođenju,
uglavnom po isteku prvih 40 dana bebinog života, dok se u zapadnim zemljama organizuju baby
shower zabave na kojima se darivaju buduća majka i njeno dijete još za vrijeme trudnoće (uglavnom
kasniji stadij trudnoće, cca 8. mjesec). Sam naziv „shower“ znači „tuš“, pa je ideja ove zabave da se
majka „okupa“ odnosno zasipa poklonima. Bilo da se odlučite proslaviti rođenje svog malog
nasljednika nakon rođenja ili prije, goste treba dočekati kako dolikuje.
Povod ovakve zabave je idealna prilika da se svi vrate u djetinjstvo, pa prostor ispunite slatkim,
djetinjastim dekoracijama, poput plišanih igračaka – medvjedići su obavezni!, balona, drvenih konjića,
kućice za lutke i drugih sitnih igračaka. Za ovu vrstu zabave koja ima topao i srdačan karakter, najbolje
je neopterećivati se puno formom, već da je sve šareno, opušteno i pristupačno, pa stoga predlažemo
finger food posluživanje: ovale sitnih sendviča, pečenih pola krompira prelivenih mileramom ili sirom,
ukrašenih mirisnim začinskim biljkama, pizza, peciva, voćnih ražnjića, punjenih gljiva i naravno
grickalica, po mogućnosti onih zdravih kao što su bademi, orasi, grožđice i sl.. Obavezan je i slatki
program u vidu muffina, cupcakesa ili torte sa baby motivima. Zašto ne biste odigrali i poneku dječiju
igru – s obzirom na temu to bi bilo potpuno opravdano!

Budućnost te zove

Diploma ili matura – ovo je povod koji ljude zatiče na važnim prekretnicama u životu, kad su
zaokružili nešto staro, kad je njihov trud i rad krunisan i zvaničnim dokumentom te kada su na korak
da stupe u nešto novo i nepoznato. Dobro je to vrijeme za proslaviti ne samo kako bi se nazdravilo
dosadašnjem uspjehu, već i kako bi se ohrabrilo maturanta ili diplomca da se ne boji budućnosti, već
da smjelo nastavi kročiti kroz život, kao i do sada. Ako ovakve značajne trenutke obilježavate u ljeto,
onda je za zabavu na kojoj se slavi prelazak u zrelost ili pak otvaranje vrata ka poslovnom svijetu,
najbolje rješenje napraviti druženje na otvorenom uz roštilj. Kod organizacije ovakve zabave važno je
pobrinuti se i za neku tendu ili drugi „krov“ ispod kojeg će se gosti moći skloniti za „nikad se ne zna“
situacije. Kao i kod drugih roštiljskih zabava, na jednom stolu možete poslužiti salate i priloge, a ne
zaboravite i grilovano povrće za one koji ne jedu meso. Svježi sokovi poput limunade te nešto za
nazdraviti poput pjenušca ili bijelog vina svakako pristaju uz ovu zabavu.
Za hladnije mjesece i dalje ne morate odustati od roštilja, ali tad je poželjno pozvati u pomoć catering
kompaniju da vam dostavi lijepo dekorisane mini burgere, ražnjiće i sve drugo roštiljsko blago kojepoželite.

Najbolje tek počinje

Unaprijeđenje na poslu ili odlazak u penziju – ovo su obično zabave za koje se hrana posebno bira
jer velika je stvar dogurati do penzije ili pak dobiti priliku raditi dobar posao, biti prepoznat za svoj trud!
Ozbiljan je to povod koji zaslužuje poštovanje, pa tako i meni treba da to isprati. Za ovu vrstu zabave
najbolje je poslužiti kompletno jelo, servirano, te na kraju obavezno zasladiti slavljeničkom tortom. Mi
jesmo (mahom) mesna nacija i rado na stolu vidimo cijelo pečenje, ali imajte u vidu dob gostiju u
slučaju proslave odlaska u penziju. Meso koje je teško i masno neće baš najbolje odgovarati starijim
osobama, pa razmislite možda o alternativi poput janjećih kotleta za glavno jelo. Povrtni i mesni
složenci također se mogu naći u ponudi. Ovo je također vrijeme kada se otvaraju dugo čuvane boce
dragocjenog pića, pa bilo da je to dobro odležani viski ili konjak, kvalitetno vino ili rakijica „maksuzija“
ili pak pravi šampanjac ko ga može priuštiti, ovo je trenutak da se njima počastite. Za ostatak večeri i

druženja ipak su sasvim u redu i standardna pića, jer ovakva zabava bi mogla potrajati… Predlažemo
uz ovaj tip proslave i jedan dobar plesnjak, igranku kao u stara vremena, pa pripremite unaprijed
plesnu listu, odvojite zgodan dio prostora za ples i uglancajte svoje najfinije cipele!

Posljednje

  • U „Ibes“ BBI (4. sprat) na pošten ručak

  • Proslave rođendana u restoranu „Ibes“ – Unitic Business centar

  • Kako organizirati dječiji party

© 2016 IBES, All Rights Reserved.